Skip to main content

Web Content Display Web Content Display

Skip banner

Web Content Display Web Content Display

Technik Laboratoryjny - Laborant

Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie poszukuje pracownika/-czki na stanowisko Starszy technik/Specjalista w Katedrze Jakości Produktów Żywnościowych

Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

 

Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie poszukuje pracownika/-czki na stanowisko Starszy technik/Specjalista w Katedrze Jakości Produktów Żywnościowych

 

Technik Laboratoryjny - Laborant

Lokalizacja: Kraków, małopolskie

 

Twój zakres obowiązków

  • prowadzenie badań produktów żywnościowych z wykorzystaniem technik analizy klasycznej i instrumentalnej m.in.: spektrofotometria UV-VIS, chromatografia (HPLC, GC-MS), absorpcyjna spektrometria atomowa (AAS), spektroskopia fourierowska w podczerwieni (FTIR);
  • rozwijanie metodyki badawczej;
  • opracowywanie uzyskanych wyników badań laboratoryjnych;
  • udział w szkoleniach specjalistycznych.

 

Oczekiwania ogólne:

  • wykształcenie wyższe, preferowane chemiczne lub pokrewne,
  • znajomość języka angielskiego na poziomie umożlwiającym czytanie artykułów naukowych;
  • znajomość pakietu MS Office (Word, Excel),
  • zdolność analitycznego myślenia i konstruowania odpowiednich wniosków, dokładność, gotowość do stałego samodoskonalenia,
  • zaangażowanie w wykonywanie codziennych zadań,
  • wysoko rozwinięte umiejętności interpersonalne, komunikatywność i umiejętność efektywnej pracy w zespole, kreatywność, operatywność, wysoka kultura osobista,
  • znajomość technik analitycznych, szczególnie chromatografii cieczowej i gazowej oraz absorpcyjnej spektrometrii atomowej będzie dodatkowym atutem.

 

To oferujemy

  • umowę o pracę w stabilnej organizacji, w miłej atmosferze,
  • rozwój zawodowy oraz możliwość podnoszenia kwalifikacji,
  • wynagrodzenie wraz z trzynastą pensją, „wczasami pod gruszą” i dodatkami świątecznymi,
  • dostęp do dodatkowej opieki medycznej, oferty zajęć sportowych dla pracowników, dofinansowanie udziału w wydarzeniach kulturalnych.

 

Wymagane dokumenty:

  • kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie* (https://bip.uek.krakow.pl/artykuly/203/dokumenty-do-pobrania),
  • szczegółowe CV (z uwzględnieniem dotychczasowego doświadczenia)*,
  • informacje o przetwarzaniu danych osobowych w trakcie procesu rekrutacji* (poniżej),
  • kserokopie dokumentów poświadczających wykształcenie i doświadczenie zawodowe,
  • kserokopie zaświadczeń o ukończonych kursach i szkoleniach, posiadanych kwalifikacjach, referencje.

 

zaznaczone */ podpisane dokumenty należy przesłać drogą elektroniczną do dnia 31 maja 2024 r. na adres kowalczp@uek.krakow.pl z dopiskiem „praca w Katedrze Jakości Produktów Żywnościowych”

 

Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie zastrzega sobie możliwość kontaktu jedynie z wybranymi kandydatami w największym stopniu spełniającymi ww. wymogi oraz prawo do powiadomienia o podjęciu decyzji w sprawie obsadzenia stanowiska jedynie wybranego kandydata. Kandydat zaproszony na rozmowę jest zobowiązany do przedłożenia na spotkaniu wszystkich dokumentów, o których mowa w punkcie "Wymagane dokumenty". Złożone dokumenty nierozpatrzone pozytywnie zostaną zniszczone.

 

 

Więcej informacji oraz możliwość aplikowania dostępne są w portalu pracuj.pl oraz na stronie BIP UEK

 

Biuro Karier i Promocji Wydziału Chemii UJ nie ponosi odpowiedzialności za treść i wiarygodność przesyłanych ofert pracy, praktyk, stażu i wolontariatu.

Recommended
Chemik

Chemik

Młodszy Specjalista / Młodsza Specjalistka ds. Zapewnienia Jakości

Młodszy Specjalista / Młodsza Specjalistka ds. Zapewnienia Jakości

Chemik - Laborant

Chemik - Laborant

Technolog Procesów Chemicznych (Technolog Wytwórni)

Technolog Procesów Chemicznych (Technolog Wytwórni)