Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie poszukuje pracownika/-czki na stanowisko Starszy technik/Specjalista w Katedrze Jakości Produktów Żywnościowych
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie poszukuje pracownika/-czki na stanowisko Starszy technik/Specjalista w Katedrze Jakości Produktów Żywnościowych
Technik Laboratoryjny - Laborant
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
Twój zakres obowiązków
- prowadzenie badań produktów żywnościowych z wykorzystaniem technik analizy klasycznej i instrumentalnej m.in.: spektrofotometria UV-VIS, chromatografia (HPLC, GC-MS), absorpcyjna spektrometria atomowa (AAS), spektroskopia fourierowska w podczerwieni (FTIR);
- rozwijanie metodyki badawczej;
- opracowywanie uzyskanych wyników badań laboratoryjnych;
- udział w szkoleniach specjalistycznych.
Oczekiwania ogólne:
- wykształcenie wyższe, preferowane chemiczne lub pokrewne,
- znajomość języka angielskiego na poziomie umożlwiającym czytanie artykułów naukowych;
- znajomość pakietu MS Office (Word, Excel),
- zdolność analitycznego myślenia i konstruowania odpowiednich wniosków, dokładność, gotowość do stałego samodoskonalenia,
- zaangażowanie w wykonywanie codziennych zadań,
- wysoko rozwinięte umiejętności interpersonalne, komunikatywność i umiejętność efektywnej pracy w zespole, kreatywność, operatywność, wysoka kultura osobista,
- znajomość technik analitycznych, szczególnie chromatografii cieczowej i gazowej oraz absorpcyjnej spektrometrii atomowej będzie dodatkowym atutem.
To oferujemy
- umowę o pracę w stabilnej organizacji, w miłej atmosferze,
- rozwój zawodowy oraz możliwość podnoszenia kwalifikacji,
- wynagrodzenie wraz z trzynastą pensją, „wczasami pod gruszą” i dodatkami świątecznymi,
- dostęp do dodatkowej opieki medycznej, oferty zajęć sportowych dla pracowników, dofinansowanie udziału w wydarzeniach kulturalnych.
Wymagane dokumenty:
- kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie* (https://bip.uek.krakow.pl/artykuly/203/dokumenty-do-pobrania),
- szczegółowe CV (z uwzględnieniem dotychczasowego doświadczenia)*,
- informacje o przetwarzaniu danych osobowych w trakcie procesu rekrutacji* (poniżej),
- kserokopie dokumentów poświadczających wykształcenie i doświadczenie zawodowe,
- kserokopie zaświadczeń o ukończonych kursach i szkoleniach, posiadanych kwalifikacjach, referencje.
zaznaczone */ podpisane dokumenty należy przesłać drogą elektroniczną do dnia 31 maja 2024 r. na adres kowalczp@uek.krakow.pl z dopiskiem „praca w Katedrze Jakości Produktów Żywnościowych”
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie zastrzega sobie możliwość kontaktu jedynie z wybranymi kandydatami w największym stopniu spełniającymi ww. wymogi oraz prawo do powiadomienia o podjęciu decyzji w sprawie obsadzenia stanowiska jedynie wybranego kandydata. Kandydat zaproszony na rozmowę jest zobowiązany do przedłożenia na spotkaniu wszystkich dokumentów, o których mowa w punkcie "Wymagane dokumenty". Złożone dokumenty nierozpatrzone pozytywnie zostaną zniszczone.
Więcej informacji oraz możliwość aplikowania dostępne są w portalu pracuj.pl oraz na stronie BIP UEK
Biuro Karier i Promocji Wydziału Chemii UJ nie ponosi odpowiedzialności za treść i wiarygodność przesyłanych ofert pracy, praktyk, stażu i wolontariatu.